Pelle
Aluksen nimi:    M/S Pelle
Omistajat:   Meripartiolippukunta Lauritsalan siniveljet ry.
Valmistuspaikka- ja aika:   Kone ja silta Oy:n Sörnäisten telakka, Helsinki 1899
Kotisatama:   Kanavansuun telakka, Lappeenranta
Pituus:   14.75 m
Leveys:   3,75 m
Syväys:   1,60 m
Korkeus:   7,50 m
Kone:   Volvo D67C
Koneen teho:   120 hv
Lyhyt historia:

Pelle on rakennettu Kone ja Silta Oy:n Sörnäisten telakalla Helsingissä vuonna 1899. Vuosisadan alkupuolella kerrotaan Pellen toimineen muun työn ohella Kaukaalle ns. lämmittäjien koulutusaluksena. Pellen asemapaikkana on ollut myös Kaltion puuhiomo Enossa, jossa Pelle kiskoi tukki- ja halkokuormia. 1950-luvulla suurin osa Kaukaan hinaajista muutettiin niputtajiksi, Pelle mukaanlukien. Pelle sai kuitenkin jäädä odottamaan parempia aikoja maalle nostettuna. Pellen osti Kaukaalta eräs yksityishenkilö 1970-luvun alkupuolella. Hän suunnitteli aluksesta itselleen uivaa kesämökkiä ja aloitti aluksen kunnostuksen. Pelleen rakennettiin teräksestä kansirakenteet ja asennettiin diesel-moottori sekä aloitettiin sisustustyöt.

Meripartiolippukunta Lauritsalan siniveljet osti aluksen koulutusalukseksi joulukuussa 1979. Sen jälkeen alusta on varusteltu lippukunnan toimesta merkittävästi. Suurimmat kunnostustyöt on suoritettu vuosina 2004-2008, jolloin aluksen pohjapellit ja runkokaaret vaihdettiin uusiin ja näin ollen myös kaikki aluksen järjestelmät ja sisätilat uusittiin.

Pellen voi nähdä liikkeellä Saimaalla ja joskus jopa merellä huhtikuusta joulukuuhun kestävän purjehduskauden aikana. Alus on liikkeellä normaalisti kauden aikana noin 100 päivänä ja meripeninkulmia kertyy vuosittain n. 2000mpk sekä käyttötunteja moottorille kertyy vajaa 500 tuntia.