Suur-Saimaan Wanhat Laiwat

Search
Close this search box.

Historia

LAIVAPERINTEIDEN VAALIMISTA VUODESTA 1990.

Yhdistys on perustettu 23.4.1990 M/S Katariinalla Keisarinlaiturilla Lappeenrannassa.

Tuolloin yhdistys sai nimen Etelä-Karjalan Wanhat Laiwat. Tämä syystä, että perustajat olivat eteläkarjalalaisia, lähinnä lappeenrantalaisia. Vuosien varrella ovat yhdistykset Eteläisellä Saimaalla yhdistyneet. Mukaan on tullut jäseniä myös Etelä-Karjalan ulkopuolelta. Tästä innostuneena jäsenistö päätti 16.12.2006 uudellennimetä yhdistyksen. Tuona edellämainittuna päivämääränä nimeksi muuttui, jo otsikossakin näkyvä ”Suur-Saimaan Wanhat Laiwat”

Yhdistyksen tarkoituksena on toimia laivanomistajain, heidän perheenjäsentensä ja miehistöjensä yhdyssiteenä siten, että laivakanta, laivamiestaidot ja alan perinne säilyisivät yhdistyksen toimialueella.

Tarkoituksensa toteuttamiseksi yhdistys harjoittaa koulutus-, kokous- ja tiedotustoimintaa, järjestää regattapurjehduksia ja muita vastaavanlaisia laivojen yhteisiä tapaamisia.

Yhdistys tekee esityksiä ja antaa lausuntoja viranomaisille ja muille yhteisöille ja siten valvoo jäsentensä harrastukseen liittyviä etuja. Se ylläpitää yhteyksiä ja voi liittyä jäseneksi sellaisiin kotimaisiin yhdistyksiin joilla on samantapaiset tavoitteet ja toimintaperiaatteet.